Wie zijn wij?

Mijn naam is Wouter van Kouwen en ik woon al ruim vijfendertig jaar in Houten. In die jaren heb ik geregeld  met mijn echtgenote Trudy en onze drie zonen de vakanties in campers doorgebracht. In 2007 kochten we na enkele camperloze jaren weer een camper, een ontzettend fijne en zuinige Ford Transit Eurec Hoogdak. (eind 2014 verkocht) De eerste maanden werd er hard gewerkt aan het exterieur (er was wat beginnende roest) en ook aan de motor diende het nodige te gebeuren. Veel kon ik zelf maar nog meer werd uitbesteed; gelukkig kon ik terugvallen op gerenommeerde bedrijven.
 
                                                
 
Maar toen stond er uiteindelijk een perfecte compacte camper waarmee mijn vrouw Trudy en ik in de zomer van 2007 een kleine drie weken rondtrokken. Daarbij ontdekten we eigenlijk voor het eerst de speciale camperplaatsen. Maar ook het verblijf op campings beviel ons goed.
Omdat we zelf niet in de gelegenheid zijn om heel lang weg kunnen zetten we de bus dat jaar op Marktplaats en zowaar; het lukte om hem enkele weken te verhuren.
 
Best spannend om je eigendom zo maar aan wildvreemden mee te geven. (ook al betalen ze er voor..) Maar gelukkig kwamen de huurders elke keer enthousiast terug. Enthousiast over hun vakantie, over 'hun' camper en over de zorg die wij er aan hadden besteed. Met name dat laatste (het enthousiasme van de huurders en het leuke contact met hen) smaakte naar meer en begin 2008 werd besloten om de zaken wat groter aan te pakken. Er werden, na lang zoeken, nog vijf bijzondere campers bijgekocht. Bijzonder in de combinatie van leeftijd, uiterlijke staat (compact en goed onderhouden), onderhoudshistorie en aantal kilometers op de teller. Alle  campers zijn zowel motorisch als qua carrosserie en inrichting grondig onder handen genomen. Ook zijn we met vrijwel alle campers eerst zelf weggeweest zodat we ook de 'nieuwe' campers uit eigen ervaring kennen. Daar kwamen uiteraard ook verbeteringen uit voort.
 
Bij de verhuur gaat het er ons niet in eerste instantie om dat we de campers zo duur mogelijk verhuren tegen zo laag mogelijke kosten. Waar het ons echt om gaat is dat we de huurders een fijne vakantie bezorgen door ze een perfect onderhouden en goed verzekerde camper mee te geven, met onder meer de meest uitgebreide ANWB hulp. Waarbij in overleg van alles mogelijk is. WC'tje mee? Uiteraard. Tentje voor de kinderen? Geen probleem! Extra kinderbedje in de cabine? Doen we. Voortent mee? Natuurlijk! Regelen we voor u!  Navigatiesysteem mee met camperplaatsengids?  Ook dat is mogelijk. Huurt u een oldtimer'? Dan betalen wij voor u het donateursschap van de Stichting Vrije Recreatie zodat u ook nog eens voor weinig geld in Nederland of vlak daarbuiten kunt kamperen.
Samen met elke huurder kijken we wat er nodig is om de vakantie zo prettig mogelijk te laten verlopen. Daarom vinden we het ook fijn als we de huurders van te voren ook even spreken en zien. Dan kan er, als de camper 'thuis' is  ook even worden proef gereden. En uiteraard allemaal zonder extra kosten.
 
In 2008 zijn we dus van 1 naar 6 campers gegaan. En in de jaren daarna groeiden we door en zijn we ook oldtimer campers gaan verhuren. Uiteraard met alle service die we ook met 'gewone' campers gewend zijn te geven.
De huurders waren enthousiast!
 
Ook afgelopen verhuurjaar 2015 is, op een enkel pechgeval na, weer prima verlopen.  De campers staan nu allemaal in de stalling in Odijk waar we ze gedurende de wintermaanden de aandacht geven die ze verdienen, zowel qua carrosserie als qua uiterlijk. En waar nodig wordt ook de inrichting aangepakt. Natuurlijk staat in het voorjaar onze vaste Bovag garagebedrijf (Gerard Mocking in Odijk) weer klaar om de campers  voor de eerste verhuur (en later in het jaar ook tussen de verhuringen door) motorisch in optimale staat te houden. Wel zijn er weer wat campers te koop. Dit omdat ik de zaak heel langzaam wil gaan afbouwen. Maar met de aankoop in 2015 van de prachtige Ducato Dethleffs  en de Ford Transit Hobby hebben we tegelijkertijd ook ons aanbod kunnen verjongen. Dit keer met wat grotere campers die ook geschikt zijn voor winterzonvakanties. Nu we zelf wat ouder worden zien we daar ook wel de voordelen van in..... Omdat dit eigenlijk geen compacte campers zijn hebben we bij de Kamer van Koophandel een tweede handelsnaam laten registreren: 'Campers Midden Nederland'.  In het voorjaar van 2015 hebben ook de Ford Transit Westfalia aangekocht: een ideale camper voor 4 tot 5 personen. En hl compact!
 
Wilt u de camper van uw keuze eerst van te voren bekijken? Juist in de winter kan dat heel goed omdat ze dan allemaal ook bijna altijd aanwezig zijn. Bel gerust voor een afspraak.

Omroep Houten heeft nog niet zo lang geleden een filmpje over ons gemaakt. u kunt het hier bekijken.
 
Het zal duidelijk zijn; ook in 2016 blijven we de kleinschaligheid koesteren. Want persoonlijke zorg, zowel voor camper als voor de huurder; daar is het waar het wat ons betreft om draait.

November 2015,
Wouter van Kouwen

Pagina afdrukken